WhatsApp'a İki Yeni Özellik Birden Geldi!

WhatsApp'ta görüşmeler esnasında PiP yani Resim içinde Resim moduna geçebilir, hatta 24 saat sonra koybolan metin durum güncellemeleri göndermeniz mümkün olacak...

WhatsApp beta sürümünde kullanılan durum güncellemesi artık bütün kullanıcıların kullanımına sunuldu. Görüntünün yanı sıra durum kullanımında metinden oluşan yeni bir sistem geliştirildi. Böylelikle WhatsApp kullanıcıları durum kısmına istedikleri sözleri yazabilecekler.

Yapılan güncelleme ile beraber ekranın küçültülebilir oldu. Görüntülü konuşmalar esnasında ekranın büyük ekrandan çıkarılarak küçük bir simge haline getirilebilmesi mümkün olacak. Yeni bir işletim sistemi ve özellik olarak değerlendirilen bu uygulama ile izlenilen videolarda ekranın alt kısmında küçültülecek ve yer kaplaması engellenmiş olacak. Bu sayede görüntü akışı aktif bir şekilde gerçekleşecek.

Görüntünün küçültülmesinin ardından artık kullanıcılar görüntülü konuştukları sırada arka plandan gelen whatsapp mesajlarını okuyabilecekler. Farklı uygulamalar arasında da geçiş yapma imkanları bulunuyor. Ancak bu özellik tüm kullanıcılar için henüz kullanım aşamasında değil. Sadece Oreo ismi verilen Android işletim sistemine sahip kullanıcıların bu sistemden yararlanmaları bekleniyor. İlerleyen dönemlerde uygulamanın herkes için kullanılabilir olması planlanıyor.

Siz WhatsApp'ın hangi özelliğinden memnunsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.