Samsung Galaxy A9 Pro için Android Nougat Güncellemesi Geliyor!

Samsung Galaxy A9 Pro modeline Android Nougat güncellemesi yakın bir zaman içerisinde gelebilir. En azından hali hazırda şuan ki testler bunu doğruluyor.

Samsung Galaxy A9 Pro, cihaz son zamanlarda hem GeekBench hem de Android 7.0 Nougat çalıştıran GFXBench'in veritabanında fark edildiği için Android Nougat güncellemesine doğru ilerleme kaydetmektedir. Samsung, daha önce Android Nougat'ın 2016 yılında piyasaya sürülen tüm Samsung Galaxy A serisinde dağıtılacağını doğruladı ve Galaxy A9 Pro'yu da içeriyor. Dolayısıyla bu durum Android Nougat güncellemesinin hali hazırda cihaza test edildiğini yakın bir zaman içerisinde çıkması anlamına geliyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan resmi açıklamadan sonra, şirket geçtiğimiz ay Avrupa'daki Galaxy A5 (2016) ve ardından Macaristan'daki Galaxy A3 (2016) ürününe Android Nougat getirmeyi başardı. Android Nougat, Galaxy A3 (2016) ve Galaxy A5 (2016) ülkelerinde Avrupa'daki diğer bölgelerde de genişlemeye devam edecek olsa da, güncelleme de ailenin en üst düzey akıllı telefon modeline, Galaxy A9 Pro'ya daha da yaklaşıyor gibi görünüyor .

Galaxy A8'in (2016) hariç tutulduğu Galaxy A (2016) serisinin geri kalanının aksine Galaxy A9 Pro, Android 5.1.1 Lollipop'tan farklı olarak Android 6.0.1 Marshmallow'la çalışıyor ve Android Nougat'ın ciihaz üzerinde dağıtılacak ilk büyük OS güncelleştirmesi oluyor.

Galaxy A9 Pro Teknik Özellikleri

Galaxy A9 Pro, Mayıs 2016'da tanıtıldı. 920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip 6.0 inç Super AMOLED ekran, Adreno 510 grafik yongasıyla birleştirilen Qualcomm Snapdragon 652 sistem on-chip (SoC), 4GB Bir microSD kart yuvası üzerinden 256GB'a kadar genişletilebilen 32GB'lık bir bellek ve 8 megapiksellik ön kamera 16 megapiksel optik görüntü sabitleyici (OIS) ana kamera bulunduruyor. Galaxy A9 Pro, 5.000mAh'de bir akıllı telefon için en büyük pillerden birini taşıyor ve talepkar tüketiciler için bile iyi pil ömrü sağlamaktadır. Bununla birlikte, Galaxy A9 Pro, piyasada bulunan en ağır akıllı telefonlardan biri olduğu için geniş ekran ve cömert bir pil maliyeti getiriyor ve böylece ölçekler 210 gram ya da kabaca 7.4 ons seviyesinde yükseliyor.

Android Nougat geldiğinde pil ömrünün nasıl olacağı bilinmiyor ancak Samsung, güncellemeyi tüketicilerin kullanımına sunacağı ve Galaxy A9 Pro'nun Nougat'ı aldıktan sonra günlük kullanımda nasıl performans göstereceğini yalnızca zaman gösterecektir.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.