Sanal Gerçeklik Deneyiminde Koku Devri!

Gerçekliği arttırılmış sanal gerçeklik gözlüklerinden sonra farklı bir deneyim ortaya çıktı.

VAQSO VR adındaki harici aygıt sayesinde sanal gerçeklik ile ortamın kokusunu almak mümkün olacak.. Japonya merkezli BAQSO sanal gerçeklik deneyimini bir adım ileriye götürmek istiyor. Firma VAQSO VR adını verdiği aygıtla sanal gerçeklik deneyimini yaşarken o ortamın kokusunu da almanıza olanak sağlayacak. Bununla birlikte sanal gerçeklikte koku dönemi de başlıyor.

PlayStation VR ve HTC Vive gibi birçok sanal gerçeklik başlığına takılabilen VAQSO VR, harici küçük bir aygıt olarak geliyor. Oyunda silah ateşlediğiniz zaman barutun kokusunu alarak gerçekçi bir deneyim yaşamanız da kaçınılmaz oluyor.

Üründe şuanda 5 adet kartuş yüklenebildiği söyleniyor. Gelecekte bu deneyim arttırılacak olup sanal maceraları için daha fazla koku çeşidinin planlandığı da belirtilenler arasında. VAQSO VR üreticisi de ürünlerinin çok daha geniş uygulamalara sahip olacağı yönünde fazlasıyla ümitli.

Sanal gerçeklik nesillerin daha cazip deneyimler oluşturması için bir nesneden ne kadar uzak olduğuna bağlı olarak kokuyu artırıp azaltabilmesi de firmanın planları arasında yer alıyor. Cihazın hala geliştirme aşamasında olduğunu da belirtelim..

Sizce VR deneyiminde koku önemli bir unsur mu?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.