Sony Xperia XA Ultra Özellikleri ve Fiyatı

Daha önce tanıtımı yapılan Xperia X Performance, Xperia X ve Xperia XA modellerine ek olarak Xperia XA Ultra resmi olarak tanıtıldı.

Xperia M, Z ve C gibi serilerini daha fazla piyasaya sürmek yerine diğer serilere yöneldi. Yapmış olduğu yeniliklerle karşımıza çıkan Sony bu kez Xperia XA Ultra'yı kullanıcıların beğenisine sundu. Xperia XA'nın bir üst versiyonu olarak karşımıza çıkan cihaz ona benzer bir tasarıma sahip olup daha büyük halidir. Cihazın en belirgin ve öne çıkan özelliği ise sahip olduğu kamera.



Telefon LED flaş ve OIS yani optik görüntü sabitleyici ön kamera özelliğine sahiptir. Cihazın arka kapağında 21.5 MP'lik bir kamera bulunduruyor. OIS özelliği neredeyse yok gibi görünüyor. Bu nedenle HTC 10 halen hem arka hem ön kamerada OIS özelliğini sunan tek telefon olarak piyasada durmaya devam ediyor. Sony eğer ön kamera da bu özelliği yapsaydı HTC'nin bu özelliğini elinden alacaktı.


Xperia XA Ultra'nın detaylı özelliklerine inecek olursak cihazın 1080 x 1920 piksek çözünürlüğüne sahip 6 inç büyük bir ekrana sahip olduğunu söylememiz mümkün. 16 GB genişletilebilir dahili hafıza, 3 GB RAM ve aynı zamanda tek seferde sarj olup 2 gün kullanım çörü sunuyor. Ayrıca cihazın microSD kart desteği de bulunuyor. Sekiz çekirdekli MediaTek MT6755 işlemcisi Helio P10 tarafından desteklenen cihazın Temmuz ayında satışa sunulması bekleniyor. Xperia XA Ultra'nın fiyatı hakkında henüz net bir bilgi yok. Fiyat konusunda elimize geçen bilgileri sizlerle hemen paylaşacağız.

Xperia XA Ultra'nın özelliklerini nasıl buldunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.