Suriyeli Yazılımcıyı Google Çağırdı Ama Vize Çıkmadı!

Kendi ülkesindeki savaş nedeniyle ülkemize göç eden Mojahed Akil, kendi imkanlarıyla geliştirmiş olduğu uygulama ile fark edildi.

Kendi ülkesindeki savaş nedeniyle ülkemize göç eden Mojahed Akil, kendi imkanlarıyla geliştirmiş olduğu uygulama ile fark edildi.

Suriye'de olan savaş durumundan dolayı Türkiye'ye göç eden Suriye'li Mojahed Akil, kendisi gibi göç etmiş insanlara yardımcı olmak amacıyla Gherbtna adında bir uygulama geliştirdi. Kendi imkanlarıyla geliştirmiş olduğu uygulamayı halen geliştirmeye devam eden programcıyı Google fark edip davetiye yolladı. Amerika da yer yıl düzenlenen Google I/O etkinliğine davet edilen Mojahed Akil adındaki genç programcı vize için başvuru yaptı ancak başvurusu reddedildi.

Google tarafından kendisine gelen davet mektubunu Facebook sayfası üzerinde paylaşan gencin hazırlamış olduğu uygulama bağımsız gelişticiiler kategorisinde en etkili üç uygulamadan biri seçildi. Uygulamaya firma tarafından tanıtım filmi bile çekildi. Bu yıl ki Google I/O etkinliğine ne yazık ki vize alamadığı için gidemeyen gencin yaşamış olduğu bu durum gerçekten üzücü..

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.