Telefonun Kamerasını Termal Kameraya Dönüştürmek Artık Mümkün!

Pek çok akıllı telefon kullanıcısının hayali olan ve çoğu kullanıcının da yüzlerce lira vererek mağazalardan ücretsiz olarak indirdiği termal kamera gerçek oldu!

Ürettiği termal kameralarla adından söz ettiren Seek firması nihayet akıllı telefon kullanıcılarının isteklerini göz önüne aldı ve akıllı telefonları termal kameraya dönüştüren aksesuarını duyurdu.

Seek'in yeni termal kamerası sadece 14 gram ağırşlığında ve adıda CompactPro. CompactPro adında ki bu aksessuar -40 derece ile -300 derece arasında ki tüm sıcaklıkları tespit edebiliyor. Seek'in termal kamerası bununla beraber 320 x 240 piksele sahip görüntü sensörüyle 76.800 piksellik verileri okuma becerisine sahip.

Ayarlanabilir bir lensle gelen ConpactPro'nun en düşük olan mesafesi ise 15 cm. Düşük güç tüketimine sahip olan bu termal kamera iOS ve Andoroid işletim sistemine sahip olan tüm cihazlarda kolaylıkla kullanılabiliyor. Diğer tüm termal kameralarda olduğu gibi sıcaklık derecelerini hem renklendirebilen hem de rakamsal olarak ifade edebilen CompactPro'nun satış fiyatı ise 499 dolar. Cihazın Türkiye'de satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?