Touch ID OS X'e Geliyor!

Apple'ın iOS sistemi yani mobil cihazlarında kullandığı ve kullanıcılar tarafından çok sevilen özelliği Touch ID artık OS X'e de geliyor. İşte tüm detaylar!

Apple'ın ilk olarak iPhone 5S ile getirdiği parmak izi okuma teknolojisi Touch ID bilindiği gibi bir süreden sonra iPad'lere gelmişti. Kullanıcıların kısa sürede sevdiği bu özellik uzun süredir Apple'ın bilgisayarları olan Mac, MacBook'lara da yakında geleceği iddia edildi.

Touch ID Mac'te!

Apple'ın önümüzde ki ayda gerçekleştireceği WWDC 2016 etkinliği kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Çünkü Apple bu etkinlikte yeni iOS ve OS X sürümlerini tanıtacak. Ayrıca bu yeni sürümlerde Apple'ın yeni ürünleri hakkında önemli ayrıntıları da içeriyor.

Apple'ın bu sene ki WWDC 2016 etkinliğinde duyuracağı OS X 10.12 sürümü ile birlite OS X'in kilidini açma seçeneklerine Touch ID'de eklenecek.

Uzun süredir konuşulan bu özellikle birlikte Apple'ın OS X sistemine Apple'ın ilk olarak 4S ile hayatımıza getirdiği sesli asistan Siri'de artık OS X'te kullanılabilecek.

Apple'ın bu hamleleri yapması bir hayli geç oldu. Bilindiği gibi Microsoft yeni işletim sistemi Windows 10 ile birlikte sesli asistanı olan Cortana!yı da sisteme dahil etmişti. Apple kullanıcıların dilekleri de sonunda gerçek olacak gibi. Bakalım Apple bu etkinlikte bizleri hangi yeniliklerle şaşırtacak ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?