Twitter, Vine Kararını Verdi!

Geçtiğimiz aylarda Vine için kapatma kararı alan Twitter'dan Vine cephesine yönelik yeni bir karar alındı.

Bildiğiniz üzere Twitter'ın kısa video çekme ve paylaşma uygulaması olan Vine, kısa bir zaman içerisinde eğlenceli bir platform haline gelmişti. Kullanıcıların severek kullandığı, fenomenlerin parladığı bir uygulama haline gelen Vine, tam anlamıyla kapanmış değil. Kullanıcılardan gelen tüm tepkilere rağmen bu kararından vazgeçmeyen Twitter, onu ne başkasına satmayı düşündü, ne de tam anlamıyla açık bırakmayı. Şimdilerde ise Twitter, Vine'ın bir kamera uygulaması olarak yayınlayacağını duyurdu.

6 saniyelik videolar çekmeye devam edilecek loop videolar oluşturmak mümkün olacak ancak bunlar Vine sitesine yüklenmeyecek. Bu durumda kullanıcılarınt tepkisine sebep olacak bir özellik çünkü kullanıcının telefonuna kaydedilecek yahut Twitter üzerinden yüklenmesi kolay olacak.

Twitter, Vine kullanıcılarının hesaplarında yüklü olan eski videolarını indirip Twitter'a yüklemesini öneriyor. Yani anlayacağımız Vine efsanesi artık tamamen Twitter üzerinden devam edecek. Kimi kullanıcı Vine hizmetinin Twitter üzerinden devam ettiğini sevinirken kimi kullanıcı da bu durumu sevmedi.

Vine'da oluşan sosyal medya ortamını seven kullanıcıların bu yeni uygulamayı seveceklerini düşünmüyoruz ancak Twitter'ın ortamını seven kullanıcıların sevebileceği bir durum.

Sizce Twitter'ın Vine için almış olduğu karar yerinde mi?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.