Uber, Türkiye'de Yasaklanabileceği Haberlerine Cevap Verdi!

Bugün itibariyle Uber kullananlara korsan taşımacılık suçundan ceza verileceği açıklanmıştı. Çok gecikmeden saatler sonra Uber'den bu iddialara cevap geldi.

Sizinle bugün Uber'in Türkiye'de yasaklanabileceğinin haberini burada paylaşmıştık. Dilerseniz ilgili habere gitmek için buraya tıklayabilirsiniz. Söz konusu Uber uygulamasının yasal olmadığı ve bu konuda da emniyetten Uber özelinde bir talimat olduğu haberlerine yanıt çok gecikmeden geldi.

Amniyet genel Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Uber kullanıcılarına 281 TL para cezası kesmesiyle öne çıkmıştı. 1000'e yakın aracı bağlayan ve Uber kullanıcısına para cezası keden Müdürlük konu ile ilgili bir açıklamada bulunmuş yaptırım yapacaklarını duyurmuştu. Denetimlerin artacağını para cezaları vermeye ve araç bağlamaya kadar gideceği söylenen açıklamadan sonra Uber konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Uber, açıklamasında haberlere değinerek Uber'in taşımacılık firması olmadığına yolcularla sürücüleri buluşturan global bir teknoloji şirketi olduklarını ve bu işin yasal bir şekilde ilerlediğini belirterek Türkiye'deki bakanlık ve belediyeler ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını açıkladı.

Bildiğiniz üzere Uber, dünyanın her yerinde bu hizmeti veriyor. Yasal bir zeminde ulaşım hizmeti sunabilmeleri için gerekli lisansların yer aldığını duyuran şirket söz konusu haberlerde yer alan iddialara yönelik olarak talimatlarda hiç bir şekilde "Uber" isminin geçmediğini duyurdu. Uber'in gerekli vergilerini ödediğini herşeyin yasal olduğunu belirtti.

Bakalım önümüzdeki günlerde Uber cephesinde nasıl bir durum gelişecek. Peki siz Uber için ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.