Xiaomi, Mi 6'da Kulaklık Girişine Veda Ediyor!

Çinli şirket Apple'ın izinden yürüyor. Bununla birlikte Xiaomi, Mi 6'nın neden 3.5 mm'lik bir jakına sahip olmadığını açıkladı.

Yayınlanmasıyla birlikte Xiaomi, Mi 6 için yaptığı değişikliklerden bahsetti. Bununla birlikte Apple'ın yaptığı gibi 3.5 mm kulaklık jakına yeni amiral gemisi model telefonla veda ettiklerini belirtti. Zaten bu hareketi görmeye alıştık halde, çoğu insan şu anda çoğu OEM'in sunduğu USB-C bağlantı noktasına karşın, onlarca yıldır sahip olduğumuz tanıdık ses arayüzünü hâlâ kullanmayı tercih edecektir. Bazı kişilerin 3.5 mm'lik jakı tercih etmesinin nedenleri daha önce birçok kez tartışılmıştı, bu yüzden tekrar konuşmayı düşünmüyoruz. Bununla birlikte, Xiaomi'nin neden klasik yuvarlak kulaklık jakını neden kaldırmak istediğini açıklamak istiyoruz.

Android Merkez tarafından yapılan açıklamaya göre, ana sebep batarya.. Açıklamada "Akıllı telefonlar oldukça entegre ürünler ve iç mekan çok değerli" diyor. "Kulaklık girişi kaldırılarak daha büyük bir batarya gibi diğer bileşenler için yerden tasarruf edebiliriz. USB Tip-C aracılığıyla ses daha yaygın hale geliyor ve mükemmel ses kalitesi sunmaya devam edecek." ifadeleir yer aldı.

Mi 6, önceki modelin 3.000 mAh'sından ziyade 3.350 mAh güç paketi ile birlikte geliyor. Elbette bu, daha uzun pil ömrü ile sonuçlanmayabilir, ancak telefonu kendimiz test edene kadar kesin olarak bilemeyiz. Mi 6 aynı zamanda iki adet arkadan bakan kamera ile birlikte geliyor. İyi haber, Mi 6'nın kutusundaki 3,5 mm adaptör için bir USB Type-C ile birlikte gelmesi, bu nedenle eski standardı tercih ederseniz Xiaomi'nin biraz örtülü olmasını sağlayın.

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.