Yeni Nexus'un İşlemcisi Şekillenmeye Başladı!

Google'ın her yıl başka firmalar tarafından üretilen akıllı telefon serisi Nexus'un bu yıl çıkacak modellerinde kullanılacak olan işlemci belli olmaya başladı!

Google'ın Android işletim sistemiyle çalışan ve Andorid işletim sisteminde bir takım ayrıcalıklarına sahip olan Nexus modellerinin yeni üyesinin hangi akıllı telefon üreticisi tarafından üretileceği merak konusuydu. Daha önceden pek çok isim tarafından üretileceği söylenilen yeni Nexus'un HTC tarafından üretileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Şimdide HTC tarafından üretileceği iddia edilen yeni Nexus'un işlemci gibi önemli detayları ortaya çıktı.

Google'ın yeni Nexus cihazının kod adı Marlin ve bu yeni Nexus cihazında Qualcomm'un sevilen işlemcisi Snapdragon 821 kullanılacağı iddia ediliyor. İsmi hakkında heerhangi bir bilginin olmadığı yeni Nexus modelinde diğer özellikler ise henüz net değil. Zira yeni Nexus'u HTC'de üretmeyebilir. Çünkü geçtiğimiz yılın Nexus modelini üreten Huawei cephesinde yapılan son açıklamada Nexus'un yeni modelinin de kendilerince üretileceğinin sinyalleri verilmişti.

İlerleyen günlerde daha da netleşecek olan Google'ın yeni Nexus projesi baklım geçtiğimiz sene olduğu gibi iki akıllı telefonla birlikte mi çıkacak ?

sindar-okay
Şindar Okay
Tüm yazıları
Çayı seven, çay sevmeyeni anlamayan ne yazık ki işi gereği genelde soğuk çay içen bu dertten muzdarip.. Ayrıca iki nokta cemiyetinin başkanı (..) Hayatı genel anlamda çay ve bilgisayar ile geçer. 2004 yılından bu yana editör ve gözden geçiren olarak çalışıyor. Teknoloji alanında makale ve haber ve analizler yazdı. Hizmetlerin gerçek kullanıcıları nasıl etkilediği hakkında bilgiler ile ilgileniyor. Elbette hayatta başka şeyler yapmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyor. Çok mu uzun oldu?