Yurt Dışı Televizyon, Tablet ve Telefonlara Ek ücret Darbesi!

Sürekli olarak yurt dışından alınan teknolojik ürünlere ek ücret geliyor. Şimdi ise yeni bir ek ücret daha eklendi..

Yurt dışından telefon almak Türkiye piyasasına göre daha iyi bir durumdu ancak doların artışı bununla birlikte gelen ek ücretler artık bu algıyı kırıyor. Dün yapılan bir düzenleme ile birlikte gümrük limiti olan 75 Euro 30 Euro'ya kadar düşmüş bu nedenle haksız rekabetin önüne geçileceği düşünülürken bugün yurt dışı ürünlerini etkileyecek yeni bir karar Resmi Gazete'deki yerini aldı.

Alınan yeni kararla birlikte artık yurt dışınan alınan televizyon, telefon, tablet, müzik çalar ve video oynatıcılarından alınan bandrol ücreti kademeli olarak artmış oldu. Yani 51 ila 148 ekran büyüklüğünde olan televizyonlardan 10 liara 80 Euro arasında bandrol vergisi uygulanacak olup akıllı telefonlardan ise 20 Euro, müzik çalarlardan 15 euro, tabletlerden 10 euro, video oynatıcılarından 15 euro ekstra bandrol versigi uygulanacak olup radyo sistemlerinden ise 1 euro vergi alınacak. 1 Euro ile radyo sistemleri en küçük fiyat olarak geçerken televizyonlar rekorunu telefona da vermedi.

Resmi Gazete'de yer alan yeni bandrol vergisinin ise 2017'nin ilk aylarında resmi olarak uygulanmaya başlayacak. Peki siz yeni ek ücretler hakkında ne düşünüyorsunuz?

dilay-kaya
Dilay Kaya
Tüm yazıları
Yakın bir zamanda Teknoce ailesine katılmış olan Dilay, burada yazdıklarını geniş bir kitleye duyurmak için çabalıyor.